Hopp til innholdet
Hjem » News » Arena Innlandet 2018: Nok en vellykket møteplass!

Arena Innlandet 2018: Nok en vellykket møteplass!

50 bedrifter fra Innlandet var representert da jobbmessen Arena Innlandet gikk av stabelen på Sentralen i Oslo sentrum 25. september. Arena Innlandet er en godt etablert, årlig møteplass der næringsliv og bedrifter treffer jobbsøkende – og hverandre.

– Arena Innlandet har først og fremst som mål å få dyktige folk til bedrifter i Innlandet. Men vi har også som mål å legge til rette for bedre samhandling mellom bedrifter, på tvers av bransjer. De 50 bedriftene som er her i dag trenger også hverandres tjenester, sier Berte Sollerud Helgestad, forretningsutvikler i Hamarregionen Utvikling (HRU).

– Et viktig poeng er også at HRU og kommunene i regionen som går sammen om dette, er nøytrale. Vår oppgave er å heie fram og synliggjøre næringslivet i våre respektive kommuner og legge til rette for et godt arbeidsmarked, legger hun til.

Viktig promoteringsarena
BoligPartner er en av bedriftene som har valgt å ta del i Arena Innlandet for tredje år på rad. De ser helt klart nytten ved å være representert.

 – Arena Innlandet er en spennende møteplass for hele regionen. BoligPartner er her for å treffe dyktige arbeidstakere som søker seg til Hedmarken – og for å bygge et nettverk med andre bedrifter i området, sier kommunikasjonsdirektør i BoligPartner, Bjørnar Mickelson.

– I tillegg er dette en glimrende anledning til å markedsføre BoligPartner som boligbygger. Her treffer vi folk som skal flytte til og bosette seg i Innlandet, legger han til.

 Ansatte ny medarbeider
Den Hamarbaserte IT-bedriften HeadIT er en av flere arbeidsgivere som fikk full pott på fjorårets jobbmesse. Der møtte de Mari Haug Meyer, som de tilbød jobb som interaksjons- og tjenestedesigner.

–  Mari er en utrolig dyktig interaksjons- og tjenestedesigner som vi er veldig stolte av og fornøyde med. Etter Arena Innlandet har hun flyttet oppover, etablert seg og begynt hos oss, sier salgs- og markedssjef i HeadIT, Ivan Samsonstuen, og legger til at han nå leter etter tilsvarende ressurser.

– I tillegg til å lete etter de gode hodene, er det for vår del en mulighet til å bli bedre kjent med HRU og bedrifter i regionen. Vi gjør oss attraktive ved å vise bredden av kompetansemiljøet vi har i Innlandet, som faktisk skaper endring og innovasjon hver eneste dag, legger han til.

 Inviterte inn Kongsvinger- og Gjøvikregionen
Nytt av året er at Kongsvinger- og Gjøvikregionen har blitt invitert inn til å delta på Arena Innlandet.

–  Med Gjøvik og Kongsvinger som gjester, får vi med oss blant annet Mapei og NTNU. Vi er opptatt av at Arena Innlandet skal være den viktigste møteplassen i Oslo for å rekruttere til våre bedrifter, sier daglig leder i HRU, Eli Bryhni.

–  I tillegg er Arena Innlandet den eneste regionen som er representert på «Oslo Innovation Week», noe som er ganske kult i seg selv. På vårt foredrag om VR- og AR-teknologi, beredskap og byplanlegging hadde vi 18 land påmeldt, legger hun til.

Katrine Hveem Gjørvad er næringspådriver i Gjøvik kommune, og god fornøyd med å være representert på Arena Innlandet.

– Gjøvik kommune har vært veldig nysgjerrige på Arena Innlandet og ønsket å sjekke ut denne muligheten til å synliggjøre oss som arbeidsgiver. Nå som dagen har kommet og vi står, mener jeg helt bestemt at det er var en riktig avgjørelse. Gjøvik er en viktig del av Innlandet og det regionen har å tilby, legger hun til.

Viktig å dra veksel på hverandre
Næringssjef i Ringsaker kommune, Tor Rullestad, er også opptatt av å synliggjøre mangfoldet i jobbmarkedet i regionen.

– Jeg mener vi kan slå fast at Arena Innlandet 2018 er en suksess. Her møter arbeidsgivere interessert og kompetent arbeidskraft i et stort mangfold. I tillegg kommer «det indre livet». Her møtes 50 bedrifter på tvers av hele innlandet, konkurrenter som samarbeidspartnere. Man må tørre å være raus; dele og lære av hverandre. Det eneste som er helt sikkert, er at det kommer til å etableres klynger på tvers av bransjer, avslutter næringssjef i Ringsaker kommune, Tor Rullestad.

Vil du vite mer om Arena Innlandet og bedrifter som rekrutterer i Innlandet?  Følg Arena Innlandet på SnapChat!

Se bildegalleri fra arrangementet:

(Foto: Ringsaker kommune / Kristina Krogvold)

Legg igjen en kommentar