Hopp til innholdet
Hjem » News » Den tilbakevendte datter

Den tilbakevendte datter

Jeg sitter på Tjuvholmen og venter på Marianne Aasvestad Hoel. Da snakker vi selvsagt om Tjuvholmen i Hamar, og ikke Tjuvholmen i Oslo. Her har nok mang en vimse blitt forvirret i Google Maps. Likevel, det er noe svært passende med at Marianne sitter akkurat her.

-Jeg bodde jo i Oslo i ti år, før jeg fikk lurt med meg mannen min ut hit, sier Marianne – alltid latterblid.

Født og oppvokst i et erketypisk, norsk trehus med utsyn over det ikoniske Norsk-Tipping-bygget er Marianne det man kan kalle en ekte Hamarsing. Som mange på Innlandet før hun, hadde hun også en voldsom utforskelsestrang. I motsetning til amerikafarerne på 1800-tallet, valgte Marianne en helt annen destinasjon – Hong Kong.

-Da jeg begynte å studere i Oslo var jeg veldig opptatt av internasjonalisering, og jeg liker å si at jeg studerte «internasjonalt i Norge» da jeg var en av få nordmenn på studiene mine. Det lå litt i kortene at jeg skulle ut og reise litt, sier hun.

Da Marianne kom tilbake fra Hong Kong flyttet hun til Hamar på nytt og ble trainee i Trainee Innlandet. Etter det dro hun tilbake til Oslo hvor mannen hennes bodde – og etter hvert stiftet dem familie. Da kom tankene på å flytte tilbake til Hamar igjen.

-Jeg hadde allerede et nettverk på Hamar og var trygg på at jeg kunne finne meg en jobb. Mannen min hadde derimot en spesialisert bakgrunn innen IKT, og vi visste ikke hvor lang tid det ville ta før han fant jobb. Det gikk over all forventning, og han fikk jobb nærmest umiddelbart. Da flyttet vi oppover, sier hun.

I dag er Marianne HR-sjef i BoligPartner, en av Norges 10 største boligbyggere. Hun bor «selvsagt» i et BoligPartner-hus sammen med mannen og to små barn. Ikke nok med det, men hun er også initiativtaker bak Snapchat-kanalen Arena Innlandet – en rekrutteringskanal hvor arbeidsgivere fra hele regionen viser frem de ledige stillingene «behind the scenes».

BoligPartner
Marianne var til stede da BoligPartner kom på lista over Norges beste arbeidsplasser.

 

-Bakgrunnen for Snapchat-kanalen er todelt. På den ene siden opplever jeg nettverkstankegangen som sterk på Innlandet, mens det på den andre siden er det et gap mellom hva en stilling innebærer og hvordan søker oppfatter den. Den informasjonen jobbsøkerne har om stillingen er den som står på Finn. Snapchat-kanalen viser hvordan det faktisk er å jobbe i bedriften.

 

 

Møt Marianne og representanter fra nesten 50 Innlandsbedrifter på Arena Innlandet i morgen, 25.september.

Les mer her: Jobbmesse Arena Innlandet 2018 (lenke til Facebook)

Legg igjen en kommentar