Hopp til innholdet
Hjem » News » 48 288 kilometer fra Sandefjord til Hamar

48 288 kilometer fra Sandefjord til Hamar

14141760_10154319146291327_1625235104734170717_n

Ingvild Bergersen har reist jorden rundt, og endte opp i Innlandet.

Det er en ekstremt varm høstdag i Hamar. Solen skinner like sterkt som den har gjort i hele sommer og folk i gatene er ikke helt sikre på om de skal gå i t-skjorte eller ha på skjerf. Noen velger det ene, andre velger det andre, og ytterst få velger begge deler. Jeg har akkurat kommet meg inn døren til The Assessment Company (heretter The AC), gått ut av heisen i femte etasje og funnet meg godt til rette på et møterom med en praktfull utsikt over Mjøsa.

-Vil du ha kaffe? Med eller uten melk?

Ingvild Bergersen er «business consultant» i The AC og koordinator for Trainee Innlandet, Norges eldste regionale traineeordning. Hit kom hun etter å ha reist Jorden rundt – to ganger. Først i friåret etter videregående hvor hun tilbragte et år i sør-øst Asia, Australia, Fiji, USA, før hun avsluttet reisen i Kenya. Deretter i studiene.

IMG_0088

Ingvild har alltid vært glad i naturopplevelser

– Mye skjedde i løpet av året jeg reiste jorden rundt. Da jeg kom tilbake til Sandefjord var det som om tiden hadde stått stille, mens jeg hadde endret meg så mye, sier hun med et smil om munnen. – Jeg har alltid vært rastløs, og det gjorde meg ikke mindre rastløs.

Hun endte opp på handelskolen i København.

– København var passe stort og innen rimelig avstand fra familien min. Jeg tok hele utdanningsløpet mitt i Danmark, men hadde to utvekslingsår underveis. I Brisbane, Australia, tok jeg noen fag som passet med studiet mitt. Året jeg hadde i New Orleans gikk jeg Energy Management. Det var virkelig spennende, med mye fokus på innovasjon.

Ingvild ble utdannet siviløkonom. Egentlig skulle hun bli jurist, men inspirert av storebroren som studerte markedsføring, og opprettelsen av en entreprenørbedrift på videregående, snudde hun om.

– Jeg nevnte at jeg ikke likte å følge strømmen, gjorde jeg ikke, humrer hun lett. Jeg fant ut at jeg virkelig brenner for å jobbe med business, forretningsutvikling og innovasjon. Mange av de jeg studerte med siktet seg inn mot de største konsulentselskapene i de største byene. Jeg ville unngå å forsvinne i mengden, så jeg bestemte meg for å tenke litt utenfor boksen og reise dit vinden tok meg. Og den blåste meg hele veien til Innlandet.

Ingvild ble trainee i Trainee Innlandet – ordningen hun nå har ansvaret for å koordinere. I løpet av sine to år som trainee arbeidet hun i TOPRO Industri, NHO og Sintef Manufacturing.

IMG_0496

Ingvild og hennes kolleger fra tiden hun var trainee.

– Flyttet først til Gjøvik, og så til Hamar. Her om dagen slo det meg at jeg faktisk har bodd elleve steder på ni år. I leiligheten jeg bor nå har jeg bodd i snart to år, og det er faktisk det lengste jeg har bodd på ett sted siden jeg flyttet fra Sandefjord.

Man kan stille seg spørsmålet om hvorfor akkurat Hamar, når hun har opplevd store metropoler i hele verden. Det har iallfall vært noe jeg, som har kjent Ingvild i ett år, har stilt meg selv.

– Vet du, jeg tror jeg er veldig enkel. Jeg er superopptatt av atmosfæren rundt meg, og Hamar har den x-faktoren. Her er det lett å få et profesjonelt nettverk, og gjennom traineeordningen har jeg funnet mennesker som er liker å være sammen med. Også er det så mange spennende bedrifter her. Jeg vil faktisk si at det er flere spennende bedrifter for nyutdannede her enn det er i Oslo.

Før jeg fikk funnet frem neste spørsmål skyter Ingvild inn et motspørsmål:

– Er det lov å ta en klisjè?

Jepp, undertegnede mener det er helt innafor.

– Naturen her er helt magisk. Å snøre på seg skiene og ta en tur på Budor om vinteren, eller å grille langs Mjøsa om sommeren, sier hun før engasjementet i stemmen hennes trappes ett hakk opp, – Jeg elsker Mjøsa, og det kommer fra ei sjøjente. Å gå langs Mjøsa mens sola går ned over horisonten. Det finnes faktisk ikke noe vakrere syn enn det. Og jeg har jo sett en del, ler hun.

DCIM100MEDIADJI_0499.JPG

Dette er favorittutsikten til Ingvild. Foto: Skyphoto

Er du nysgjerrig på hva Innlandet kan tilby deg?

På Arena Innlandet 25.september kan du møte Ingvild og mange andre representanter fra arbeidsgivere i regionen. Vi ønsker deg velkommen til en magisk aften på sentralen.

Påmelding finner du ved å følge denne lenken.

Følg oss gjerne på Facebook.

Legg igjen en kommentar