Den tilbakevendte datter

Jeg sitter på Tjuvholmen og venter på Marianne Aasvestad Hoel. Da snakker vi selvsagt om Tjuvholmen i Hamar, og ikke Tjuvholmen i Oslo. Her har nok mang en vimse blitt forvirret i Google Maps. Likevel, det er noe svært passende med at Marianne sitter akkurat her.

-Jeg bodde jo i Oslo i ti år, før jeg fikk lurt med meg mannen min ut hit, sier Marianne – alltid latterblid.

Født og oppvokst i et erketypisk, norsk trehus med utsyn over det ikoniske Norsk-Tipping-bygget er Marianne det man kan kalle en ekte Hamarsing. Som mange på Innlandet før hun, hadde hun også en voldsom utforskelsestrang. I motsetning til amerikafarerne på 1800-tallet, valgte Marianne en helt annen destinasjon – Hong Kong.

-Da jeg begynte å studere i Oslo var jeg veldig opptatt av internasjonalisering, og jeg liker å si at jeg studerte «internasjonalt i Norge» da jeg var en av få nordmenn på studiene mine. Det lå litt i kortene at jeg skulle ut og reise litt, sier hun.

Da Marianne kom tilbake fra Hong Kong flyttet hun til Hamar på nytt og ble trainee i Trainee Innlandet. Etter det dro hun tilbake til Oslo hvor mannen hennes bodde – og etter hvert stiftet dem familie. Da kom tankene på å flytte tilbake til Hamar igjen.

-Jeg hadde allerede et nettverk på Hamar og var trygg på at jeg kunne finne meg en jobb. Mannen min hadde derimot en spesialisert bakgrunn innen IKT, og vi visste ikke hvor lang tid det ville ta før han fant jobb. Det gikk over all forventning, og han fikk jobb nærmest umiddelbart. Da flyttet vi oppover, sier hun.

I dag er Marianne HR-sjef i BoligPartner, en av Norges 10 største boligbyggere. Hun bor «selvsagt» i et BoligPartner-hus sammen med mannen og to små barn. Ikke nok med det, men hun er også initiativtaker bak Snapchat-kanalen Arena Innlandet – en rekrutteringskanal hvor arbeidsgivere fra hele regionen viser frem de ledige stillingene «behind the scenes».

BoligPartner
Marianne var til stede da BoligPartner kom på lista over Norges beste arbeidsplasser.

 

-Bakgrunnen for Snapchat-kanalen er todelt. På den ene siden opplever jeg nettverkstankegangen som sterk på Innlandet, mens det på den andre siden er det et gap mellom hva en stilling innebærer og hvordan søker oppfatter den. Den informasjonen jobbsøkerne har om stillingen er den som står på Finn. Snapchat-kanalen viser hvordan det faktisk er å jobbe i bedriften.

 

 

Møt Marianne og representanter fra nesten 50 Innlandsbedrifter på Arena Innlandet i morgen, 25.september.

Les mer her: Jobbmesse Arena Innlandet 2018 (lenke til Facebook)

48 288 kilometer fra Sandefjord til Hamar

14141760_10154319146291327_1625235104734170717_n
Ingvild Bergersen har reist jorden rundt, og endte opp i Innlandet.

Det er en ekstremt varm høstdag i Hamar. Solen skinner like sterkt som den har gjort i hele sommer og folk i gatene er ikke helt sikre på om de skal gå i t-skjorte eller ha på skjerf. Noen velger det ene, andre velger det andre, og ytterst få velger begge deler. Jeg har akkurat kommet meg inn døren til The Assessment Company (heretter The AC), gått ut av heisen i femte etasje og funnet meg godt til rette på et møterom med en praktfull utsikt over Mjøsa.

-Vil du ha kaffe? Med eller uten melk?

Ingvild Bergersen er «business consultant» i The AC og koordinator for Trainee Innlandet, Norges eldste regionale traineeordning. Hit kom hun etter å ha reist Jorden rundt – to ganger. Først i friåret etter videregående hvor hun tilbragte et år i sør-øst Asia, Australia, Fiji, USA, før hun avsluttet reisen i Kenya. Deretter i studiene.

IMG_0088
Ingvild har alltid vært glad i naturopplevelser

– Mye skjedde i løpet av året jeg reiste jorden rundt. Da jeg kom tilbake til Sandefjord var det som om tiden hadde stått stille, mens jeg hadde endret meg så mye, sier hun med et smil om munnen. – Jeg har alltid vært rastløs, og det gjorde meg ikke mindre rastløs.

Hun endte opp på handelskolen i København.

– København var passe stort og innen rimelig avstand fra familien min. Jeg tok hele utdanningsløpet mitt i Danmark, men hadde to utvekslingsår underveis. I Brisbane, Australia, tok jeg noen fag som passet med studiet mitt. Året jeg hadde i New Orleans gikk jeg Energy Management. Det var virkelig spennende, med mye fokus på innovasjon.

Ingvild ble utdannet siviløkonom. Egentlig skulle hun bli jurist, men inspirert av storebroren som studerte markedsføring, og opprettelsen av en entreprenørbedrift på videregående, snudde hun om.

– Jeg nevnte at jeg ikke likte å følge strømmen, gjorde jeg ikke, humrer hun lett. Jeg fant ut at jeg virkelig brenner for å jobbe med business, forretningsutvikling og innovasjon. Mange av de jeg studerte med siktet seg inn mot de største konsulentselskapene i de største byene. Jeg ville unngå å forsvinne i mengden, så jeg bestemte meg for å tenke litt utenfor boksen og reise dit vinden tok meg. Og den blåste meg hele veien til Innlandet.

Ingvild ble trainee i Trainee Innlandet – ordningen hun nå har ansvaret for å koordinere. I løpet av sine to år som trainee arbeidet hun i TOPRO Industri, NHO og Sintef Manufacturing.

IMG_0496
Ingvild og hennes kolleger fra tiden hun var trainee.

– Flyttet først til Gjøvik, og så til Hamar. Her om dagen slo det meg at jeg faktisk har bodd elleve steder på ni år. I leiligheten jeg bor nå har jeg bodd i snart to år, og det er faktisk det lengste jeg har bodd på ett sted siden jeg flyttet fra Sandefjord.

Man kan stille seg spørsmålet om hvorfor akkurat Hamar, når hun har opplevd store metropoler i hele verden. Det har iallfall vært noe jeg, som har kjent Ingvild i ett år, har stilt meg selv.

– Vet du, jeg tror jeg er veldig enkel. Jeg er superopptatt av atmosfæren rundt meg, og Hamar har den x-faktoren. Her er det lett å få et profesjonelt nettverk, og gjennom traineeordningen har jeg funnet mennesker som er liker å være sammen med. Også er det så mange spennende bedrifter her. Jeg vil faktisk si at det er flere spennende bedrifter for nyutdannede her enn det er i Oslo.

Før jeg fikk funnet frem neste spørsmål skyter Ingvild inn et motspørsmål:

– Er det lov å ta en klisjè?

Jepp, undertegnede mener det er helt innafor.

– Naturen her er helt magisk. Å snøre på seg skiene og ta en tur på Budor om vinteren, eller å grille langs Mjøsa om sommeren, sier hun før engasjementet i stemmen hennes trappes ett hakk opp, – Jeg elsker Mjøsa, og det kommer fra ei sjøjente. Å gå langs Mjøsa mens sola går ned over horisonten. Det finnes faktisk ikke noe vakrere syn enn det. Og jeg har jo sett en del, ler hun.

DCIM100MEDIADJI_0499.JPG
Dette er favorittutsikten til Ingvild. Foto: Skyphoto

Er du nysgjerrig på hva Innlandet kan tilby deg?

På Arena Innlandet 25.september kan du møte Ingvild og mange andre representanter fra arbeidsgivere i regionen. Vi ønsker deg velkommen til en magisk aften på sentralen.

Påmelding finner du ved å følge denne lenken.

Følg oss gjerne på Facebook.

Løfter frem ledige stillinger med Snapchat

Arena Innlandet har sin egen Snapchat-kanal. Her får du et unikt innblikk i en rekke bedrifter i Innlandet!

snapchat_arena_innlandet_kvadrat

Ved å følge brukeren «arenainnlandet» på Snapchat får du en kikk inn i en rekke bedrifter og organisasjoner i Innlandet. Hver dag er det en ny bedrift som styrer denne Snapchat-brukeren og gir deg innsikt i bedriften – blant annet får du vite om ledige stillinger.

– Dette prosjektet er det første i sitt slag som vi vet om i Norge, sier prosjektleder Berte Sollerud Helgestad i Hamarregionen Utvikling. Vi er skikkelig stolte og glade over at Arena Innlandet-konseptet nå også utvides med en nyskapende rekrutteringskampanje med bruk av Snapchat, forteller hun.

– Hensikten er å vise frem Innlandet som en attraktiv og mangfoldig arbeidsplass, og spesielt å nå ut til å unge arbeidssøkende og eller studenter som snart skal ut i jobb, avslutter Helgestad.

Det er en bred allianse av bedrifter i Innlandet som har gått sammen om prosjektet; Boligpartner, Hamarregionen Utvikling, Norsk Tipping, Elverum kommune, Hamar kommune, Ringsaker kommune, Eidsiva, The Assessment Company, Ferskvann og mange flere.

Slik følger du oss
Legg oss til som venn i Snapchat ved å søke opp brukernavnet «arenainnlandet» eller bruk Snapchat til å ta bilde av den gule firkanten med Snapchat-koden over til høyre.

Plass til flere!
Har du og din bedrift lyst til å bli med på et nyskapende og unikt prosjekt, og samtidig lære mer om bruken av Snapchat? Gi oss beskjed!

Arena Innlandet 2019 arrangeres 23. september på Sentralen i Oslo. Vil du vite mer?